2 Temmuz 2016 Cumartesi

BEN BİR AĞACIM



BEN BİR AĞACIM

Orhan Pamuk

2013

Yapı Kredi Yayınları

3. Baskı - Ekim 2013

127 sayfa


Orhan Pamuk, "Manzaradan Parçalar" kitabında Alman yazar-filozof Walter Benjamin'in pek az kitabını bitirebilmesi ve kitaplarının parçalar halinde olmasından etkilenip "Bir gün ben de yalnızca parçalardan oluşan bir kitap yazacağım." demişti. 

Yazmış.







kitaplarından seçme parçalar yer alıyor bu kitapta.

("Ben Bir Ağacım" basıldığında daha "Kafamda Bir Tuhaflık" romanı ortada yoktu. Henüz basılmamış romanından bir kupleye yer vererek sürpriz yapmış yani yazar.)

Yukarıda sayılı kitapları okuduysanız bu kitabı niye alıp okuyasınız? 

Anca yazarı sevip neymiş kitaplarının en sevdiği kısımları diye merak ettiğinizden belki. Böyle bir merakınız yoksa bu kitaba da gerek yok.

Ben niye aldım? Yaparım ben öyle şeyler. Ben yaparım ama size tavsiye etmem. Çok manalı değil çünkü.

Bir çeşit koleksiyon gibi benimkisi. Yazarın bütün kitapları olsun elimde. (Gerçi iki kitabı yok şu an bende. Senaryo olarak yazdığı ve filme çekilen "Gizli Yüz" ile Harvard Üniversitesi'nde verdiği ders notlarından oluşan  "Saf ve Düşünceli Romancı". Eksikliği büyük bir kayıp değil ama denk gelirse alırım.)

Kitaptaki seçme yazılar için "Bunlar benim neredeyse kırk yılı bulan yazarlık hayatımın her biri tek başına okunabilecek en güzel sayfalarıdır." diyor.

Kitap kapağındaki ağacı da kendisi çizmiş. Ressamlığa da mahareti varmış çünkü. 

2 yorum:

  1. blogunuzu yeni keşfettim kurcalamaya devam x:) ellerinize sağlık başarılarınızın devamı dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Ah, merhaba
    Teşekkür ederim.
    :)

    YanıtlaSil