21 Ocak 2019 Pazartesi

KADINLAR NE İSTER



KADINLAR NE İSTER?

(Being The Strong Man A Woman Wants)

Elliott Katz

2012

İngilizce Aslından Çeviren: Burcu Çelik

Arunas Yayıncılık

103 sayfa


“The Red Pill” diye bir nane var. Erkeklerin erkek olmakla ilgili görüşleri mi desem, nasıl daha iyi erkek olunur, erkek olmak nedir… gibi şeyleri anlatan bir öğreti benim anladığım kadarıyla.

Şuradan okumuşluğum var: https://kirmizihap.org/

Bu kitap da sanki The Red Pill öğretisinin konsantre bir şekilde anlatımı gibi geldi bana.

*

Bir adam karısıyla problemler yaşıyor.

Adam, büyükanne ve büyükbabasının yanına gidiyor. Onların evliliğinin uzun yıllar boyunca devam etmiş olmasına hayran kalıyor. Bir gün dede-torun başbaşa yürüyüşe çıkıyorlar. Dede bu sırada torununa kadınların nasıl bir erkek istediğini, nasıl daha iyi bir erkek olacağını anlatıyor.

Üzerinde en çok durduğu şey sorumluluk almak.

Karısına “Kararı sen ver” demek iyi değildir, diyor. Kararı sen ver, sonra verdiğin kararın arkasında dur.

Torunsa sürekli bunun maçoluk, kabalık vb olup olmayacağını soruyor.

Dede de maçolukla bunun ilgisi olmadığını anlatmaya çalışıyor.

Torununa önce kendisinin ne istediğini bilmesi gerektiğini öğütlüyor. Karısının her dediğini yapmamasını söylüyor. Yanlış olduğunu düşündüğün bir şey varsa, sırf karın memnun olsun diye yapma. Bu onu memnun etmez… gibi şeyler.

Dede de zamanında karısıyla benzer sorunlar yaşamış. Hatta kim yaşamamış ki?

“Büyükannenin bana saygı duymak istediğini öğrendim. Benim güçlü olmamı istiyordu. Onu sürekli memnun etmeye çalışmamı değil..” sf.27

Güçlü ol, kararlı ol, sorumluluk al… Özetle bunları anlatıyor dede torununa.

Adem ve Havva hikayesinden örnek veriyor. Yasak elmayı Havva ye dedi. Adem bunun yanlış olduğunu düşünüyorduysa yemeseydi. Madem yedi, sonrasında suçu Havva’ya atmamalıydı. Bunlar erkeksi değil, diyor.

*

Her baba çocukları için bir rol modeldir, bunu hatırlatıyor dede torununa ve çocukların için nasıl bir rol model olmak istiyorsun, diye soruyor:

“Michael, oğlunu düşün. Sen onun için bir rol modelsin. Onun nasıl bir erkek olmasını istiyorsun? Kadınların ona nasıl davranmasını istiyorsun? Kızını düşün. Kızlar genelde babalarına benzeyen erkeklerle evlenirler. Kızının kendine eş olarak seçeceği tarzda bir erkek olmalısın.” Sf.50

Kadınlar ne istermiş? Ne istediğini bilen, güçlü, kararlı, kararlarının arkasında duran, kendine güvenen, sorumluluk alan, erkek. 

İnce nüansları var böyle şeylerin. Gerçekten de ilk duyulduğunda kulağa maçoluk, kabalık gibi gelebiliyor ama işin aslı öyle değil.

Ayrıca bu özellikler erkeklere özgü olmak zorunda da değil ki. Hepimiz ne istediğini bilen, güçlü, kararlı, kararlarının arkasında duran, kendine güvenen, sorumluluk alan insanlar olalım. Çok güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder