15 Ocak 2019 Salı

SORUN SENDE DEĞİL BENDE



SORUN SENDE DEĞİL BENDE

Pinkfreud

2011

Okuyan Us Yayınları

1. Baskı – Ocak 2011

353 sayfa


Ayy çok iyi geldi bunu okumak. Keyifli birkaç saat geçirmiş oldum.

Kitabı bulduğum yer neresi tahmin edemezsiniz. Adliyenin kütüphanesi.

İstanbul Anadolu Adliyesinde kütüphane olduğunu yakın zamanda keşfettim. Hukuk kitapları açısından fakir, dini kitaplar açısından zengin, diğer kitaplar açısından orta halli bir kütüphane. Üye oldum, son zamanlarda oraya dadanıyorum. Bu kitap da orada bulduğum bir kitap.

Giden Sevgilinin Ardından

Pelin ilişkisinde her şeyin yolunda olduğunu hatta belki de yakında evlenebileceklerini düşünürken Bora Pelin’i terk eder. Kısa bir süre sonra da Bora bir başkasıyla evlenir. Belli ki Pelin ile birlikteyken hayatında diğer kadın varmış, yoksa nasıl bu kadar kısa sürede evlensin?

Pelin de hem Bora’yı unutmak hem de Bora’dan daha mutlu olduğunu kanıtlamak için yeni ilişkilere yelken açar.

Yeni İlişkiler

Uzun yıllar sürmüş bir birlikteliğin ardından yeni birisiyle tanışmak, kendini anlatmak, onu anlamaya çalışmak zahmetli bir süreç. Eskisi ne güzel gak demeden anlıyordu ne istediğini. Hele bir de yeni tanıştığın kişi de eski sevgilisini senle unutmaya çalışan biriyse, haydi bakalım.

Hız Kesmeden

Pelin hiç hız kesmeden, hiç ara vermeden atlıyor yeni ilişkilere. Biri bitiyor, diğeri. Birinin cimriliği, diğerinin görgüsüzlüğü, ötekinin anne düşkünlüğü, berikinin gay çıkışı… derken bir türlü dikiş tutturamıyor.

Tanışma Kaynaşma

Bu kadar çok ilişki yaşaması değil de bu kadar insanla nasıl tanıştığı daha çok merakımı celbetti benim. Ben de o kadar insanla tanışsam ben de belki kaynaşırdım ama nereden buluyor o kadar adamı anlamadım. Bir de tarzı gereği uzun boylu ve yakışıklı olması gerekiyor adamların.

Kendi arkadaşları da merak ediyormuş bunu. Nereden tanışıyorsun bu kadar erkekle? Anlattığına göre arkadaşının arkadaşı çoğu. Bir şekilde katıldığı ortamlarda tanışıyor. Yol yordam da biliyor, ya kendisi tanışıyor ya da tanışmaya imkan sağlıyor.

Kendisi çok sosyal ve insan canlısı sayılmasa da arkadaşları öyle insanlar. Bu vesileyle hiç yalnız kalmıyor. Zaten yalnız kalmak da istemiyor. Ama öte yandan da bu ilişkiler ona bir yarar sağlıyor mu? Buradan bakınca pek yararlı olduğu söylenemez. Keyifli anları, canının sıkıldığı anlardan daha az gibi.

Stalk

Bora’dan ayrıldıktan sonra elbette bir süre daha onu internet ortamından izlemeye devam ediyor. Ara sıra stalklıyor Bora’yı. Buna gem vurmak mesele değil de ortak arkadaşlarının olması işi zorlaştırıyor. O arkadaşlar sayesinde veya o arkadaşlar nedeniyle Bora’dan haber alıyor ister istemez.

Mutlu Son Mu Acaba?

Bora’nın evliliği yolunda gitmiyor. Mutsuz olduğuna dair haberler alıyor Pelin. Sevinebilir ama artık sevinse ne manası var ki?

Derken bir gün Bora Pelin’i arıyor. Pelin heyecandan geberiyor. Buluşuyorlar. Orada bitiyor kitap.

Amaaaan bence buluşmasaydı iyiydi. Bitsin gitsin. Ne derler bilirsiniz; ex’ten next olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder