21 Mayıs 2012 Pazartesi

İKİ CAMİ ARASINDA AŞK


İKİ CAMİ ARASINDA AŞK


Yazarı: Mürvet Sarıyıldız

Yayınevi:Mola Kitap

Basım Yılı:1. Baskı Mart 2012

Sayfa Sayısı: 255


Mimar Sinan’dan tiksindim. Ve bu tamamen kitabın dili ve üslubu yüzünden. O kadar sığ, o kadar basit, o kadar… Mimar Sinan ancak bu kadar ergen ve abazan olarak yazılabilirdi. Bunu başarabilen yazarı tebrik ediyorum.

Mimar Sinan’ın Mihrimah’a olan aşkı başka bazı kitaplarda okurken bende saygı uyandırmıştı. Biraz acıma ama daha çok saygı.

Fakat bu kitapta tiksinti uyandırdı. Mimar Sinan’ın Mihrimah’ın peşinde şapşal aşık olması, karısına ilgisiz ve hatta kötü davranması canımı sıktı.

Bir de mesela başka bazı kitaplarda hiç düşünmemiştim ama bu kitapta ya Mimar Sinan’ın karısı, başka bir adama aşık olsaydı diye düşündüm. Bunu aklıma getirdi. O zaman karısı ne yapardı? Bunu kocasına söyler miydi, söyleyebilir miydi, Mimar Sinan bu durumda ne yapardı?

Sevmedim bu kitabı. Burada resmedilen Mimar Sinan’ı da sevmedim. Hatta buradaki Mihrimah’ı da sevmedim. Kendisi bu aşkın öznesi olmasına rağmen kitapta nerdeyse yoktu.

Bir de kitabın sol sayfaları boş. Orada cami silüeti ve bir de ay var. O ay her sayfada aşaı iniyor iniyor, sonra batıyor. Allah’ım ne kadar da zekice (!)

2 yorum:

  1. Ben de mart ayında okumuştum aynı kitabı.Basit,film tadında gelmişti bana da.Bu tarz romanları okurken tarihi gerçeklik beklentisi gütmüyorum.OZaman epeyce saçma bir kitap oluyor:)Ben de okurken içten içe gıcık oldum Mimar Sinan'a.Zaten o sayfa düzeni tam bir aldatmaca:)

    YanıtlaSil
  2. kitabı henüz okumadım.. ben de demet altınyeleklioğlunun mihrimah'ın da okudum bu aşkı.. ancak bana pek çok sebepten inandırıcı gelmiyor..sonuç itibariyle bu tarz romanların çoğu tarihi olaylardan yola çıkan fanteziler....

    YanıtlaSil