17 Aralık 2015 Perşembe

GİZLİ BELGELERDE TÜRKİYE'NİN SIRLARI MAHREM



GİZLİ BELGELERDE TÜRKİYE'NİN SIRLARI

MAHREM

Barış Terkoğlu

Barış Pehlivan

2015

Kırmızı Kedi Yayınevi

1. Basım - Nisan 2015

459 sayfa


2007'de 15 yaşında bir kıza 84 kişinin tecavüz etmesi davasıyla başlıyor kitap. 

Fethullah Gülen'in kardeşi de şüpheli. 

O dönem, AKP ile cemaat can ciğer kuzu sarması olduğu için bu dava sümen altı edilmiş.

*

ABD kriptolarında geçen cemaati anlatıyor kitap ağırlıklı olarak. Kriptoların kimisi tam bir mahalle dedikodusu havasında. 

Amerikalı elçilere ne çok dert yanan varmış. Çok acayip bağlantıları var. AKP'liler, kendi içlerindeki problemleri bile Amerikalı yetkililere anlatmış. Bildiğin ispiyonculuk yapmış adamlar.

Özel hayatlar da yansımış bu kriptolara. Örneğin AKP bir ara zina yasasını gündeme getirmişti hatırlayacaksınız. Sonra olmadı. İşte zina suç olsaydı, başta AKP'li vekillerin başı ağrıyacaktı. Zira kitapta isim isim imam nikahlı beraberlikleri olan, genç kızlara ilgi duyan, sekreterine yavşayan, metresleri olan vekillerden bahsedilmiş.

*

Fethullah Gülen'in ABD'de oturma izni alması süreci anlatılmış. Bir de onu ziyaret etmek isteyen Türklerin vize başvurusunda dolaplar çevrimesinden. Hep bir şüpheli haller, bir gizlilik.

*

Yurtdışındaki Türk okullarının CIA ile bağlantısı ve bu yüzden kimi ülkelerde bu okulların kapatılmaya çalışılması... vs

*

En güldüğüm kısmı da Mustafa Sarıgül bölümü. Onun cenazelere katılımı Amerikalı yetkililerin de ilgisini çekmiş. Oyunuzu ona vermezsiniz ama cenazenize Sarıgül gelir. Ahaha. Onun da karanlık işleri varmış yalnız. 

*

Öff hepsinden iğreniyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder