26 Temmuz 2010 Pazartesi

PSİKİYATRİK AÇIDAN ÇOKEŞLİLİK SAVUNMASI



PSİKİYATRİK AÇIDAN ÇOKEŞLİLİK SAVUNMASI


Yazarı: Dr. Hamdi Kalyoncu


Yayınevi: Popüler Kitaplar


Basım Yılı: 2006



Yazarı tanımam etmem, o yüzden kişisel algılanmasın. Okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum. Daha önce bir kitap okurken bu kadar sinirlenebileceğim, öfkelenebileceğim aklıma gelmezdi. Yazar da okuyanların bu hissiyatını tahmin ettiği için olsa gerek önsözde ''Yüreğiniz elveriyorsa buyurun! Çevirelim sayfaları. Yalnız bir şartla: Heyecanlanmadan ve gazaplanmadan, sakin sakin.'' diyor.


Kitaba göre çokeşlilik erkeğin doğasında varmış ama erkek, tekeşliliğe ''şartlanıyormuş''. Hatta ''mahkum ediliyormuş''.Hatta çokeşliliğe direnen kadının zararı erkeğini kaybetmekten daha büyükmüş. Çokeşlilik erkeğin doğasında varken, kadın için bu uygun değilmiş. Onun doğası bunu kaldırmazmış. Bir de buna dini dayanaklarla desteklemeye çalışmış falan.


Kitapçıda rafları dolanırken gözüme bu kitap çarpınca ''Çokeşlilik nasıl savunulabilir ki?'' diye merak edip almıştım. Hayatımda ilk defa bir kitabın toplatılıp yakılmasını zihnimden geçirdim. Hiç tarzım değildir ama içimden böyle bir fikir de geldi geçti işte.


Berbat ötesi, saçma, sersemce bir kitap.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder