24 Temmuz 2011 Pazar

BÖĞÜRTLEN


BÖĞÜRTLEN

Yazarı: Mehmet Rauf


Yayınevi: Akvaryum Yayınevi


Basım Yılı: 1926 , 2011


Sayfa Sayısı: 96



Pek naif, pek narin bir aşk hikayesi.


Pertev Bey, arkadaşı Nihat ile gezinirken üç tane hoppa kız kardeşin yanında adeta sığıntı gibi yaşayan Müjgan'ı görür. Görür görmez de vurulur.
Müjgan'a ufak ufak yazmaya başlar ama Müjgan ''Ben senin bildiğin kızlardan değilim'' demeye getirince Pertev bir bozulur.Müjgan'a ciddi düşündüğünü kanıtlamak için evlenme teklif eder. Ama bu defa da Müjgan, ''Daha birbirimizi tanımıyoruz ki'' deyince Pertev çok üzülür ve terki diyar eyler.

Halbuki kız doğru söylüyor. Hele bir otur solkuklan yeğenim.


Pertev, Müjgan'ın aşkına daha fazla dayanamayıp geri döner. Müjgan da zaten, Pertev gidince biraz pişman olmuştuR.Tekrar biraraya gelince kavuşurlar.


Ulan ne ayaksınız. İlla böyle bir heyecan, bir atraksiyon.


Böğürtlen az bulunan yabani ama bir o kadar da lezzetli bir meyve ya. Esas oğlan Pertev Bey, aşık olduğu esas kızı Müjgan'ı böğürtlene benzetiyor. Kitabın adı da buradan geliyor.


Mehmet Rauf, ''Eylül'' adlı romanıyla büyük çıkış yapmış ama sonra aynı başarıyı bir daha yakalayamamış. Para kazanmak için gazetelerde bunun gibi öyküler yazmaya başlamış. Ama bu da güzel bence. Gideri var yani.

4 yorum:

  1. Ne kadar safiyane bir anlatımı var o dönem Türk yazarlarının. Böğürtlen'i isminden dolayı çok okumak istemiştim ama arada kaynamış sonra. Hatırlattığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim.
    Okumaya başladığınız zaman zaten hemen bitireceksiniz. Hiç zamanınızı almayacak.Sayfa sayısı itibariyle de içerik itibariyle de hiç zorlamayan bir kitap çünkü.

    YanıtlaSil
  3. Kitabın künyesiyle kapağı uyuşmuyor. Kapak, Bordo Siyah yayımının kapağı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet uyuşmuyor. Çünkü görseli google'dan bulmuştum. En düzgünü buydu.

      Sil