3 Mayıs 2010 Pazartesi

ACAİB-İ ALEM



ACAİB-İ ALEM



Yazarı: Ahmet Mithat Efendi


Yayınevi: Bordo-Siyah Yayınları




Dört başı mamur bir yolculuk kitabı.Hem kitabın konusu itibariyle, Hem de otobüs/minibüs/tren/taksi düdüüt vb vasıtalarla yapılan her türlü yolculuk esnasında okunabilitesi ile.


Kitap, aklından zoru olduğu düşünülen ama aslında dünya nimetlerine kafayı takmayan bir doğa aşığı bilge Subhi Bey ve onun bilgeliğine hayran Hicabi Bey'in kendi çaplarında bir seyahate çıkmaya karar vermeleriyle başlar.Tabi bu kararı vermek pek kolay olmaz. Özellikle hicabi bey için. Çünkü Hicabi Bey, etrafında sevilen ve sayılan iyi bir aile babasıdır. Subhi Bey ile seyahate çıkma fikri ailesi tarafından şiddetli itirazlarla karşılanır. Ancak onları ikna etmeyi başarır.


İki osmanlı beyefendisi vira bismillah vururlar kendilerini Rusya'ya. Orada kendileri gibi seyyah olan bir ingiliz hanım kızla tanışırlar. Miss Haft.


Miss Haft, bu iki osmanlı beyin kibarlıklarına, dürüstlüklerine, bilgeliklerine hayran kalır. Bizim beyler de bu hanım kız için aynı şeyleri düşünürler. Derken bu üç seyyah birbirlerinin bilgilerinden faydalanarak beraberce yola devam ederler.


Subhi bey ve Miss Haft arasında zamanla karşı konulamaz bir çekim başlar.Aşık olduklarını birbirlerine açıklamaksa çok zordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder