28 Ağustos 2023 Pazartesi

KOCAM DEĞİL AMA HOCAM OLUR KENDİSİ

 


 KOCAM DEĞİL AMA HOCAM OLUR KENDİSİ

Kübra Selin Akay

2023

Ceres Yayınları

1.Basım – Haziran 2023

182 sayfa

 

Kitabın adı spoiler içeriyor. Yani kitabın adından kitabın konusu ve sonu belli. 

Üniversite öğrencisi bir kız, hocasıyla aşk yaşar. Sonunda evlenirler mi? Kitabın adından da anlaşılıyor ki hayır.

*

Son derece yavan ve çiğ bir dili var kitabın. Bol bol gülen surat emojileri, şiirler ve kamyon arkası sözler de içeriyor kitap ve bu durum kitabı ciddiye alıp okumayı daha da zorlaştırıyor.

*

Selin, kendisinden on iki yaş büyük hocasına aşık olur, hocası da ona. 

Kız, yaşı itibariyle henüz cinsel ilişki yaşamaya hazır hissetmiyor kendisini. Adam ise istiyor elbette. Adam yer yer bu isteğini dile getiriyor, kız da bunu baskı olarak algılıyor ve bu yüzden tartışıyorlar.

Tek tartışma sebepleri bu değil. Adam kıskançlık yapıyor. Karnı açık giyme, konsere gitme, o arkadaşınla görüşme... vb

Kız da kıskançlıklar yapıyor. Adamın yanında gördüğü ya da adamın telefonda her konuştuğundan şüpheleniyor. Adam hakkında çapkın olduğu dedikoduları da var. Bunlar kızın canını sıkıyor. Değersizlik hissi ve kaybetme korkusu var kızda. Bence manasız tartışmalar yaratıyor ama yaşına veriyorum. Adam da zaman zaman alttan alıyor, ama en son tartışmaları ayrılıkla bitiyor.

Kız, adamla olan ilişkilerinin isimlendirilmesini istiyor. Somut olarak bir teklif ve yüzük bekliyor. Adam da bir sene müsaade istiyor. Ekonomik olarak kendisini daha iyi noktaya getirmek için bir yıla ihtiyacı olduğunu, bir yıl sonra evlenebileceklerini söylüyor. Kız kızıyor, seni bir sene beklemek zorunda değilim, senin kaz ayakların çıkmış, yaşlısın, neyi bekliyorsun... gibi şeyler söylüyor.

Kız, beni arama diyor, adam da gerçekten artık aramayınca üzülüyor. Kız çok tipik ve klişe. Arama dese de adam arasın, gelme dese de adam gelsin, hayır dese de adam evet anlasın gibi tripler...

Bir yıl boyunca görüşmüyorlar ve adam başkasıyla evleniyor.

Kız öğrenince yıkılıyor. En azından adamın çocuğu olmadığını öğreniyor ve buna seviniyor.

Buluşuyorlar. Adam evliliğinde mutlu olmadığını, kız isterse boşanacağını söylüyor. Çok çirkin bulduğum bir durum bu. İlişkinde mutlu değilsin. Ayrılmak için cepte başka biri olsun istiyorsun. Başka biri yoksa mutsuz ilişkiye devam ediyorsun. İğrenç.

Kız, kabul etmiyor ve olaysız dağılıyorlar. Ama kız hala onunla evli, mutlu, çocuklu olma hayali kuruyor. Kitabın sonunda da:

“Nikahlı eşi o, ruh eşi benim! Ruh eşleri boşanamaz!!! Biri bana aksini hissettirene kadar ruhumun kocası o!”  sf 178 diyor.

Bayık bir anlatım. 

Kitabın anlatıcısı Selin karakteri, aşık olduğu bu adama sesini duyurmak için yazdığını söylüyor.

Bence birbirlerine uygunlar. İkisi de mıy mıy ve arabesk.


 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder