21 Ocak 2012 Cumartesi

PİÇ


PİÇ

Yazarı: Hakan Günday

Yayınevi: Doğan Kitap

Basım Yılı: 1. Baskı Ekim 2003, 10. Baskı Kasım 2011

Sayfa Sayısı: 224


Al işte. Gene bir hayattan ne istediğini bilmeyen, yiyeyim içeyim gezeyim tozayım, ama hafazanallah çalışmayayım insancıkları. Bir de nasıl buluyor bunlar birbirlerini. KİNYAS VE KAYRA'da hadi iki kişiler. Burada dört kişi var ve dördü de aynı lacivertin tonu. Nasıl buluyorsunuz oğlum birbirinizi? Kitabın arka kapağındaki ''Piçler şöyledir böyledir'' e ek olarak ''Piçler birbirini bulur'' da eklenebilir.

Cenk, Afgan, Hakan, Barbaros. Bahsi geçen piçler bunlar. Acaba Hakan burada yazarın kendisi mi? Sürekli, aslında hiç yazılmamış kitapların konularını yazılmış gibi anlatan biri bu. Kendi aklına gelen bir konuyu ''Bir kitapta okumuştum'' diyerek anlatıyor, böylece bir çeşit kamuoyu yoklaması yapıyor. Konu beğenilirse kendi yazacak. Çakalll.

Bu adamlar, bir baltaya sap olamamış, olmaya da niyeti olmayan, niyetinin ne olduğunu benim anlayamadığım insancıklar. Asla çalışamazlarmış. Asla onu yapamazlarmış, bunu yapamazlarmış. E ne yaparsın? Yesinler içsinler yatsınlar. Ha bir de saçma sapan konuşsunlar. Tamam aslında konuşmalarını sevdim. Konuşsunlar, dinlerim. Hatta karşılıklı konuşalım. Acayip bir kafaları var çünkü. Ama evime barkıma sokmam, çoluğumun çocuğumun yanına yaklaştırmam. Kımın zararlıları, haşereler.

Amma da saydırdım heriflere. Kitaptaki Suat karakterime döndüm. Suat, bu heriflerden Cenk'e aşık olan Nilay'ı uyarıyor. ''Yapma etme'' diyor. '' Heriflerdeki tipe, yaşayışa bak'' diyor aklıbaşında normal bir insan olarak. İşte tam olarak Suat'a katılıyorum ben de.

Aslında biraz sevimli de tipler bunlar. Baktığın zaman zararsızlar da. Ama uzaktan baktığın zaman.

6 yorum:

  1. tam bir hakan günday manyağıyım(tabir-i caiz ise), yorumuna bayıldım ...Blogu geç bulduğum için özür...

    YanıtlaSil
  2. konusu ilginç görünse de okumaya değmeyecek gibi görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet konusu ilginç ama ölmeden önce okunması gereken 100 kitap'tan biri değil. Ben Hakan Günday son zamanlarda ilgimi çektiği için okudum. Okumamak birşey kaybettirmez.

      Sil
  3. Ben Hakan Günday manyağı değilim ama markaja aldım kendisini. Bütün kitaplarını okuyorum. Bloğu geç bulduğun için özür de ne demek? Geç olsun, güç olmasın arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. Bence Kaybedenler Kulübü filmini beğenerek izleyen insanların beğeneceği bir kitaptı.En azından ben böyle düşünüyorum ve kitabı sevdiğimi Hakan Günday'ın en beğendiğim kitabı olduğunu ifade etmeliyim. (Kinyas ve Kayra,Zargana,Malafayı okumak nasip oldu henüz.)Ama herkesin beğenemeyeceği bir kitap kabul ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. kitabı şimdi bitirdim bloguma koymak için kapak fotoğrafı ararken buldum blogunu. çok güzel özetlemişsin kitabı. Hakan GÜNDAY kitaplarının hepsini bitirdim. bakalım napıcam şimdi:))
    ben de bloguma beklerim. sevgiler..

    YanıtlaSil