24 Ağustos 2011 Çarşamba

BİZ KİMDEN KAÇIYORDUK ANNE


BİZ KİMDEN KAÇIYORDUK ANNE?

Yazarı: Perihan Mağden


Yayınevi: Can Yayınları

Basım Yılı: 1. Basım Haziran 2007 - 3. Basım Eylül 2007

Sayfa Sayısı: 183


Tuhaf bir anne kız hikayesinin anlatıldığı kitap. Kızını hastalıklı derecede seven psikopat bir anne. Kız da nasıl güzel, nasıl güzel. Bakmaya doyamazsın. Bir de düşkün annesine. Anne de kızına. Onu görünmez bir fanus içinde yaşatıyor adeta. Bütün kötülüklerden korumaya çalışıyor kızını. İkisi kendi kabuklarına çekilmiş. Oradan seyrediyorlar dünyayı.

Sürekli kaçış halinde bu ikisi. Hakikaten neden kaçıyorlar anlamak ilk başlarda mümkün olmuyor. O otel senin, bu otel benim. Şehir şehir, ülke ülke. İşin garibi kız da memnun bu durumdan, anne de. Kaçmak göçmek değil onların sıkıntısı, insanlar. Asıl mesele her şeye burnunu sokan, haddini bilmeyen, meraklı insanlar.

Birisi bu insanlara hadlerini bildirmeliydi, bildirdi. Halbuki annesi söz vermişti kızına, küçüklüğünden beri okuduğu kitaptaki ceylan Bambi'nin annesi gibi yapmayacağına.


2 yorum:

  1. Yaa PEr,han Mağden kitaplarını çook merak ediyorum. Özellikle ALi İle RAmazan'ı okuyarak başlamalıyım hemen :) Önerilerin ve blogunu çok sevdm hemen takibe aldım :) Seni de bana beklerim :)
    www.lovesfromfashion.com

    YanıtlaSil
  2. Ali ile Ramazan'ı ben de okumadım. Hadi bakalım, önce kim okuyacak :)

    YanıtlaSil