24 Nisan 2023 Pazartesi

SS

 

SS

Barış Pehlivan

Barış Terkoğlu

2023

Kırmızı Kedi Yayınevi

1.Basım - Nisan 2023

256 sayfa

Leş.

Ülkenin nasıl bir leş ağ tarafından sarıldığını anlatıyor kitap.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da yer veriliyor her olayda.

*

Emniyet Müdürünün Sarallar Raporu

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın eşini ve çocuklarını müteahhit E.U koruyormuş.

Bu müteahhit E.U, alacak verecek meselesi ile ilgili olarak ortağıyla ters düşmüş. Ortağı da Sarallar olarak bilinen suç örgütünü devreye sokmuş. Hayatî tehlikesi olduğunu düşünüp korkan müteahhit E.U, Bakırköy Emniyet müdürü Murat Çetiner’den yardım istemiş. Sonra şikayetinden vazgeçmiş. Çünkü kendisini emniyetin koruyamayacağını düşünmüş. Bakırköy Sonra Bakırköy Emniyet Müdürü, İstanbul Emniyet Müdürünü aramış ve demiş ki  çekil, bakan olaya dahil oldu.

Bakan dediği Süleyman Soylu

Konuyla ilgili rapor düzenliyor Bakırköy Emniyet Müdürü. Ama bir gün emekli bir emniyet müdürü gelip raporu geri çekmesini istiyor, çünkü Sarallar bu eski emniyet müdürünün akrabasıymış, yeğenleriymiş. Süleyman’ın da haberi var, diyor.

Kabul etmiyor Bakırköy Emniyet Müdürü

Bunun üzerine;

Meclis başkanvekili HDP milletvekili Pervin Buldan, bir gün suçu ve suçluyu övme ve terör örgütü propagandası suçundan Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Bakırköy 6.Ağır Ceza Mahkemesince talimatla ifadesinin alınması istemiyor. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy emniyetine yazı yazıp zorla getirilmesini istiyor. Ancak Pervin Buldan milletvekili ve dokunulmazlığı var. Soylu, nasıl olur da Meclis başkanvekilini gözaltına alır diyerek Bakırköy Emniyet Müdürünün açığa alınmasını istiyor.

Soylu, Pervin Buldan’ı niye korusun?

*

Soylu'nun pek çok şüpheli kişi ile fotoğrafı mevcut. Yazarlar bunu şöyle açıklıyor:

“Devlette gücü olan biriyle fotoğrafı olmak, AKP döneminde birçok kapıyı açan ya da imtiyazlı hale getiren anahtar rolünü üstlendi. Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu konuda çok büyük bir fotoğraf albümüne sahip. Suça bulaşmış birçok şüphelinin suçla mücadele etme görevi olan Bakan Soylu ile fotoğrafı çıktı.” Sf.19

*

Tecavüzcü İş İnsanı

İş insanı Sadullah Alagöz. Yabancı uyruklu bir anne ve kızıyla bir kafede ortak oluyor. Ortak kız 17 yaşında ve bir gün kafenin cirosunu kontrol edip sıkıntı olduğunu görüyor. Sadullah Alagöz bu durumdan rahatsız olup kızı yanına çağırıyor, tecavüz ediyor.

Kız ve annesi önce susuyor. "Babamız ve amcalarımız bu durumu öğrenirse namus için kızı öldürme ihtimalini düşündük, ayrıca şahsın devlet büyükleri ile olan fotoğraflarını göstermesi üzerine tehditlerden korktuk ve yabancı olduğumuz için sınır dışı eder diye sustuk." diyorlar. Ama sonra bir aile dostlarının da desteğiyle şikayetçi oluyorlar.

18 yaşından küçük olduğu için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da olaydan haberdar ediliyor.

Gelgelelim Sadullah Alagöz, aile bakanı Derya Yanık’ı ziyaret edip onunla da fotoğraf çektirip paylaşıyor. Misafirperverliği ve hoş sohbeti için bakana teşekkür ediyor. Yani tecavüz mağduru bir çocuğu korumakla görevli bakanlık, tecavüz şüphelisi ile hoş sohbet ediyor.

Ayrıca Sadullah Alagöz, Ankara il emniyet müdürü ile de fotoğraf çekilip onun da misafirperverliğini överek fotoğraf paylaşıyor.

Bu arada kızın pantolonunda iş insanının sperm örneği bulunuyor. Delil de var yani.

Ama buna rağmen hâlâ hakkında işlemler yapılmıyor. Savcılarımız bir tivit atan gençleri anında evlerinden aldırıp haklarında işlem yaparken tecavüz şüphelisi bir kişiye karşı böyle bekliyorlar. 

* 

İmamoğlu-Soylu

2019’da pandemide İBB’nin topladığı bağışlara İçişleri bakanlığı tarafından el konduğu bilgisini aktarıyor kitap. Paralar İstanbul Defterdarlığına aktarılmış.

*

Saray’a Gizli Çekim

Süleyman Soylu, cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ı takip ettiriyormuş.

*

Süleyman Soylu’nun Trolleri 

Soylu'nun Twitter’da istediği kişiyi hedef gösteren trolleri olduğu iddiası var. Vergilerimizden onlar için maaş veriliyor.

* 

Soylu-Menderes

Soylu DP’de başlıyor siyasete. Genel başkanlık için Hüsamettin Cindoruk ile karşı karşıya kalıyor ve yeniliyor.

Sonra 2010 referandumunda partisi hayır derken evet için propaganda yapıyor. Bunun için gerekli parayı nasıl temin ettiği bilinmiyor. Fetö iddiası var. Parti kasasından yaptığı harcamalar da rahatsızlık uyandırıyor. Partiden atılıyor. Sonra da Erdoğan’ın yanında yer alıyor.

*

Soylu-Erdoğan

Soylu, 2008-2009’da Erdoğan aleyhine konuşurken sonra Erdoğan tarafında yer alıyor. Tipiktir, “Dönenler, döndükleri fikrin en radikali olurlar.” Yalçın Küçük Sf.63

Yine eskiden Fetullah Gülen’e övgüler düzen ve onun ateşli bir taraftarı iken sonra o fikirlerini de terk ediyor. 

*

Soylu-İntihara Sürüklenen Emniyet Müdürü

Hakkında adlî bir olaydan ötürü yakalama kararı olan bir genç, rutin bir kontrol sırasında yakalanıp gözaltına alınıyor. O genç, arkadaşını arıyor. Arkadaşı, Engin Levent Soylu. Süleyman Soylu’nun oğlu. Böylece şahıs, usulsüz biçimde serbest bırakılıyor. Ama kişinin yakalandığı ve gözaltına alındığı bölge olan Silivri’nin emniyet müdürü Hakan Çalışkan, bir yandan Soylu bir yandan onun aleyhtarları arasında kalıp bunalıyor ve intihar ediyor.

Dosyası kapatılmış.

*

Soylu - Sigorta Şirketi

Soylu, sigorta şirketi sahibiymiş. İçişleri bakanı olduktan sonra şirketi muazzam büyümüş. Bakanlık makamını bu iş için mi kullandı, diye soruyor kitap.

* 

Soylu-Şarkıcı

İçişleri Bakanı Soylu’nun ablasının oğlu Hasan Berk Işık şarkıcı olmak istiyormuş. Soylu’dan yardım istemişler. Şarkıcı olmak için de içişleri bakanından ricada bulunmazsın artık be amaaan!

* 

Soylu -  Müge Anlı

3 Haziran 2020’de Aleyna Çakır tavana asılı olarak bulunuyor. Erkek arkadaşı Ümitcan Uygun’un bu ölümden sorumlu olduğuna dair deliller var. Daha sonra 17 Eylül 2020’de Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun boş bir arazide ölü olarak bulunuyor. Müge Anlı da bu cinayeti programına konu ediniyor. Sonra baba Durak Uygun ve oğul Ümitcan Uygun’un Soylu ile fotoğrafları sosyal medyaya düşüyor. Bir çeşit uyarı gibi kullanılıyor Soylu ile olan fotoğraflar.

*

Soylu - Adnan Oktar 

Adnan Oktar Grubuna 11 Temmuz 2018’de operasyon düzenlendi. Grup, İlk olarak Soylu’yu arayıp yardım istemiş. Neden? 

Soylu, bu operasyonun haberini İstanbul Emniyetinden değil Oktarcılardan öğrenmiş. “Çünkü, Soylu’nun haberi olursa, operasyonun sızacağı düşünülüyordu.” Sf.193

Sanıklar da verdikleri ifadelerde Soylu ile yakın ilişkide olduklarını, onun ricasıyla çeşitli ziyaretler ve işler yaptıklarını anlatıyorlar. 

*

Soylu-Hukuk

Soylu'nun hukukla arası iyi değil.

3 Ocak 2018 Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı-MEB Şura Salonunda Soylu diyor ki: “Uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir.” Sf.219

26 Ekim 2021 Kadın Muhtarlar Derneğinde diyor ki: "Metruk binayı sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin." Sf.219

Dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de cevaben şunu diyor: "Bizim rehberimiz hukuktur, biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil, hukuk önden yürüdün, biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti.”

Bu sözün kendisine olduğunu anlayan Soylu, 11 Ocak 2022 A Haber’de: "Fırsat bulursan hukuk fakültesine gireceğim ve hukuk okuyacağım.” diyor.

Abdulhamit Gül de 13 Ocak 2022 Hukuk Eğitimi Sempozyumunda "Hukuk fakültelerine ihtiyaca göre öğrenci alınmalı, aksi halde gençlerin hayalleri yıkılır. Nitelikli hukuk, nitelikli hukukçuyla ancak mümkün olur.” Sf.220 diyor.

Ay yiyin birbirinizi.  

*

Yazarların Soylu hakkındaki tabirleri:

“Kameraların önüne çıkıp ‘ben dünyanın en kötü adamıyım’ diyecek kadar asabı bozuk bir insan portresi çizen Soylu…” Sf.180

“Evlat olsa sevilir mi bilinmez, ancak Soylu’yu kendi evladı gibi görmeyen AKP…” Sf.182

Evlerden ırak bir insan diye düşünüyorum ben de.

Kitabın sonunda Soylu'nun pek çok kriminal kişilikle fotoğraflarının olduğu bir albüm mevcut.

Üzücü, sinirlendirici ama haklı ve değerli bir kitap. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder