16 Aralık 2011 Cuma

KALPAZAN


KALPAZAN

Yazarı: Ergün Poyraz

Yayınevi: Bilgi Yayınevi

Basım Yılı: 1-2-3. Basım Mayıs 2011

Sayfa Sayısı: 464


Daha önce '' Takunyalı Führer '' kitabında, anlattıkları doğru olsa bile dili ve üslubunu çok çirkin bulduğum Ergün Poyraz, bu kitabında bu üslubu bırakmış. Çok da iyi yapmış. Şimdi ciddiye alabiliyorum işte kendisini. Öbür türlü - benzetme için özür dilerim ama - Erol Köse gibiydi. Söyledikleri doğru olabilir ama o şekilde söyleyince insan ciddiye alamıyor ki.


Takunyalı Führer demişken. O kitabındaki bazı şeyleri yineliyor bu kitabında yazar. O kitabın ardından kendisine dava açılan noktalara açıklık getiriyor.

Başbakan ve etrafındakilerin karıştıkları suçları bir bir açıklıyor yine.


Zaten kitapta adı geçenler içinde hakkında görevi ihmal, zimmet, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik gibi suçlara adı karışmayan yok.Tüm bunlar doğruysa o insanlar nasıl hiçbir şey olmamış gibi görevlerine devam edebiliyor, üstelik daha da zenginleşerek, akıl alır gibi değil. Sakin bir kafayla okuyunca insanı çileden çıkartacak kadar kabarık bir suç ve suçlular silsilesi var çünkü.

Bunları dile getirenler için de Ergenekon kılıfı uydurulup seslerinin kesilmeye çalışıldığı kanaatinde yazar. Bu nedenle kendisi de Silivri Cezaevinde.

1 yorum: