18 Ağustos 2018 Cumartesi

Çİ



Çİ

Azra Kohen

2014

Destek Yayınları

2. Baskı – Temmuz 2014

231 sayfa


Çi, Fi’nin devamı.

Fi’yi okuyunca devamını da getireyim dedim.

*


Fi’de Can Manay ile Duru sevişmiş, hikaye orada bitmişti.

*

Duru, Deniz’i terk ettikten sonra Deniz kolay kolay kendini toparlayamıyor.

Duru’nun nereye gittiğini bile bilmiyor. Perişan halde onu arıyor. Duru’yu Can Manay ile birlikte görünce kayışı koparıyor ve şehirden uzaklaşıp bir köye yerleşiyor.

*

Duru, başlarda Can Manay’ın büyüsüne aldanmış olsa da zamanla Can’ın manyaklıklarını görüyor. Kendisine olan aşırı düşkünlüğü, tutkusu, kıskançlığı, sahiplenmeciliği Duru’yu bezdiriyor.

Duru, Can’ın Deniz hakkında yalanlar söylediğini de öğrenince iyice Can’dan kopuyor ve Deniz’i özlemeye başlıyor.

Can bunu fark edince çıldırıyor, kendini kaybediyor.

Can’ı toparlayan asistanı Bilge oluyor.

Bilge, otistik ağabeyi Doğru ile ilgilenmek ve ilk defa birlikte olduğu erkek olan Murat’ı düşünmekten arta kalan zamanda Can’ın işlerini yürütüyor.

Bilge ile Murat arasında güzel şeyler olabilirdi belki ama Murat ölüyor. Ülkede çeşitli ayaklanmalar çıkıyor. Murat da sokağa çıkanlardan biri ve öldürülüyor.

Bu ayaklanmalar Gezi olaylarını andırıyor.

*

Fi’de Darbe adlı bir magazin/dedikodu dergisi çıkaran ama bu derginin başına gelmedik şey kalmayan Özge, artık milletvekili oluyor.

Destekçisi Sadık Murat Kolhan, Özge’nin savaşçı ruhunu dizginlemek ya da en azından güvenli sularda tutmak için onun milletvekili olmasını sağlıyor.

*

Hikaye, Can’ın Duru’yu kaybedip kendisini de kaybetmek üzereyken Bilge tarafından tutulması ve bir konferans için yurt dışına giden Can’ın bir afişte Duru’yu görmesi ile bitiyor.


*

Azra Kohen’in internette denk geldiğim konuşmalarını çok iddialı buldum. Kitaplarında da bu iddialı konuşmaların içeriğini dolduracak derinlik arıyorum ama, ı-ıh yok.

*

Hani bir geyik vardır ya:

“Dünyayı beş aile yönetiyor abi. İlluminati falan. Sistemin bir parçası oluyorsun sen de…”

İşte bu ezberin aynen bu yavanlıkta romanlaştırılmış hali Çi.

*

Zannediyorum Azra Kohen çok okumuş, araştırmış, dünya düzeninin ne kadar rezil olduğunu görmüş, ve bunu paylaşmak istemiş. Başkaları da görsün demiş.

İşte belki bunu ilk defa görenler için güzel bir kitap denebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder