13 Mart 2011 Pazar

İSTANBUL HATIRASI


İSTANBUL HATIRASI

Yazarı: Ahmet Ümit

Yayınevi: Everest Yayınları


Basım Yılı: 1.Basım - Haziran 2010


Sayfa Sayısı: 564 sayfa



İlk defa bir Ahmet Ümit kitabı okudum. Biraz Grange havası sezdim.

Kitapta, başkomiser Nevzat ve ekibi Ali ile Zeynep, İstanbul'u katledenleri katleden bir katilin ya da katillerin peşindedir.

Katil ya da katiller, İstanbul'un tarihi dokusunu, ticari emelleri için kullanan arkeolog, belediye çalışanı, mimar, müteahhit, gazeteci sırayla öldürmekte ve cesetlerle bir takım mesajlar vermektedir. Polislerimiz bu mesajları takip ederek hem İstanbul'un Bizans'tan Osmanlı'ya tarihi serüvenenini öğrenir, hem de bu arada katilleri yakalamaya çalışır.


Bir solukta okudum. Her ne kadar polisiye romanları pek sevmesem de, içinde İstanbul olması kitabı benim için heyecanlı kıldı.

2 yorum:

  1. Polisiye romanları okumamda ve sevmemde Ahmet Ümit'in büyük payı var. Hemen hemen her kitabını okudum; Patasana, Beyoğlu Rapsodisi, İstanbul Hatırası ve diğerleri...

    Senin de belirttiğin gibi Ahmet Ümit'in tüm kitapları "bir solukta" okunabiliyor. Eğer bir kez daha Ahmet Ümit okumayı düşünürsen Patasana'yı öneririm. Oldukça sağlam bir kitap, en azından Patasana karakteri öyle...

    YanıtlaSil
  2. Dün bitirdim bu kitabı:) benim de bi solukta okumamın nedeni sanırım İstanbul aşığı olmamdı. Çünkü okuduğum ilk Ahmet Ümit kitabıydı... Polisiye romanlara bayılıyorum,mutlaka diğer kitaplarını da okuyacağım.

    YanıtlaSil