10 Mart 2012 Cumartesi

BEYAZ GECELER


BEYAZ GECELER

Yazarı: Dostoyevski

Yayınevi: Akvaryum Yayınevi



Bu kitaptaki gibi bir adam bugün kimin karşısına çıksa ona edilecek laf hazırdır: abazan

Adamımız, bir kadınla karşılaşıyor. Vuruluyor görür görmez. Sonra da yanına gidip '' 26 yaşındayım. Bugüne kadar hiçbir kadınla konuşmadım. Kadınlardan korkuyorum. Hede hödö'' diyor.

Bu durum kadının ilgisini çekiyor. ''Ah canımmm'' diyor tüm naifliğiyle. '' Hadi gel birbirimize hayatımızı anlatalım.''

Boşuna değil, Dostoyevski'nin bu kitabının fazla yankı uyandırmaması. Abazan ile saf kadından bir cacık olmaz güzelim.

Ha kadının saflığını da anlatayım öyle bitireyim.

Hanım kızımız Nastenka, aslında başka bir adama aşık. Bizim abazana da diyor ki ''Bak benim de konuşacak kimsem yok. Hadi konuşalım. Ama bak sakın bana aşık olma tamam mı? Ben başkasına aşığım çünkü.''

Bizim abazan '' İki gözüm önüme aksın aşık olmayacağım'' diyor ama siz inandınız mı buna?

Kızımız, aşık olduğu adam şehre geri dönünce ona mektup yazıyor. Hem de bizim abazanın tavsiyesiyle. Mektubu kim götürüyor kaıdnın aşığına? Bizim abazan.

Ama kadın, mektubuna cevap alamayınca umudunu kesiyor. Bakıyor hazırda bir abazan var, e ne yapalım, gel evlenek bari, diyor. Tam bizim abazan bunu duyup sevinçten aklını çıldıracakken kadının aşığı çıkageliyor. Kadın da hemen kendini onun kollarına atıyor tabi.

Kaldı mı bizim abazan gene tek başına. Kadın sonra mektup atıyor buna .'' Pardon'' diyor. ''Kusura bakma. Ben seni de sevdim ama arkadaş olarak yani. Bir gün seni kocamla tanıştıracağım. Bir tanısan çok seversin.'' diyor.

Bi git çay koy allaşkına ya.

İşte bunu ben yazsam bir halt olmam, elin Rus'u yazar Dostoyevski olur.

Gideyim bir çay koyayım ben en iyisi.

4 yorum:

  1. klasikleri okumayı çok seviyorum...dostoyevski farklıdır benim için..

    YanıtlaSil
  2. Ben de dostoyevski kitaplarını severim ama bu yoruma bende katılıyorum.Dostoyeski yazdı diye kütüphaneden aldım kitabı 2.bölümü bitiremeden geri verdim.Artık bu kadarı türk filmlerinde bile olmaz:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de okudum:) En basit en kolay okunan kitabı kendilerinin:) Zaten gazetede yayımlamak için yazılmış , basit işte:)

    YanıtlaSil
  4. Siz Dostoyevski okumayın.

    YanıtlaSil