21 Nisan 2012 Cumartesi

PUSLU KITALAR ATLASI


PUSLU KITALAR ATLASI

Yazarı: İhsan Oktay Anar

Yayınevi: İletişim Yayınları

Basım Yılı: 1. Baskı 1995 - 44. Baskı 2012

Sayfa Sayısı: 238


Neye üzülüyorum biliyor musunuz? Bu kitap 1995'te basılmış. Ben 2012'de haberdar oluyorum. Niye haber vermiyorsunuz arkadaşım? Bak ben ne güzel okuduğum kitapları anlatıyorum, tavsiye ediyorum. Kimse de demiyor ki bana bak böyle bir kitap var. Al, oku, çok seveceksin. Herşeye de tek başıma yetişemem ki.

O yüzden öncelikle, böyle bir kitabı okuyup da kimseye söylemeyenin montunun fermuarı bozulsun da, o fermuar ne aşağı inebilsin, ne yukarı çıkabilsin. Öylece ortada kalsın. Öyle, hiç kusura bakmayın, ağır konuşacağım.

Yattığı yerden hayal kurarak gördüğü şehirleri, ülkeleri yazan Uzun İhsan Efendi'nin bu kitabı oğulcuğunun hayatını değiştirir. Ne maceralar ne maceralar.

Bu kitapta da yeniçeriler, martalozlar, deliler, serdengeçtiler, sipahiler, çorbacılar, odabaşları, vekilharçlar, bayraktarlar, başeskiler, karakullukçular, zağarcıbaşı, saksoncubaşı, tüfekçi, zemberekçi, dilenci...Ahan da yine kayboldum.

8 yorum:

  1. Çok ağır konuştunuz ama! Ben yazarın külliyatını tavsiye etsem geçti, değil mi? O zaman şöyle yapalım, blogunuza bir arama şeysi koysanız, neleri okuyup ne yorum yapmışsınız bilsek. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Külliyatı bitirmek üzereyim zaten. Her okuyan, okumayana tavsiye etmeli.
      Arama şeysi koyacağım. Ama üşengeçlikten henüz yapamadım. Yapacağım, aklımda.

      Sil
    2. Yazdıktan sonra farkettim. Sayfanın sol üst köşesindeki kutucuk arama kutusuymuş! Daha önce denememiştim hiç.

      Sil
  2. Bahsettiğin şekilde o kadar çok kitap varki.Hangisinden haberdar edelim seni:)Bu kitabı okumamıştım notumu aldım teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu ve bu yazarın diğer kitaplarını. Muhakkak okumalısın. O kadar güzeller ki.

      Sil
  3. kitap elime 2005'te geçtiğinde ben de aynı duyguları yaşadım... ama sonra 3 defa okuyarak açığı kapattıım.. suskunları yeni bitirdim ama paylaşmadım.. amat ve puslu kıtalar atlası ilgini çekerse buyur bloguma... fikirlerin benim için değerli.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Amat hariç tüm kitaplarını okudum. Amat'ı şu sıralar okuyorum, henüz bitmedi.Bitsin onları da yazacağım bloga.
      Zamanım olursa ben de en azından bir kere daha okumak istiyorum Puslu Kıtalar Atlası'nı ve Suskunlar'ı. En az iki kez okumadıkça okunmuş sayılmazlar bence bu kitaplar.

      Sil
  4. Tabi ki katılmak isterim. Nitekim katıldım da. Bedava kitap verilecek de Hülya orada olmayacak.Pehhh.

    YanıtlaSil